Ο αγώνας των απεργών πείνας είναι αγώνας όλων μας

Στις 2 Μάρτη, οι πολιτικοί κρατούμενοι Ν. Μαζιώτης, Δ. Κουφοντίνας, Κ. Γουρνάς, τα μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, οδηγήθηκαν στην έσχατη επιλογή της απεργίας πείνας, ενάντια στο ειδικό κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει εμπεδωθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό πλέον, εκτός από τους ίδιους τους πολιτικούς κρατούμενους, στοχοποιεί και το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, με καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, οι απεργοί πείνας διεκδικούν τα παρακάτω:

• Κατάργηση της ειδικής “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας, και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής κι εγκληματικής οργάνωσης (187Α και 187)
• Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)
• Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
• Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο
• Την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστός με 98% αναπηρίας
• Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων αφορά το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών. Προς επίρρωση αυτού, στις 11/3 οι πολιτικοί κρατούμενοι από τη Τουρκία ξεκινούν κυλιόμενη απεργία πείνας αλληλεγγύης και στήριξης στο σύνολο των αιτημάτων των πολιτικών κρατούμενων.
Εμείς με τη σειρά μας, δεν περιμένουμε την αλλαγή από καμία κυβέρνηση και από κανένα νομοσχέδιό της. Η μόνη εφικτή αλλαγή είναι αυτή, που προέρχεται από τους κοινωνικούς, αδιαμεσολάβητους και από τα κάτω οργανωμένους αγώνες.

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας.
Άμεση δικαίωση των αιτημάτων τους.

Το κείμενο σε μορφή Pdf